Премиерът Борисов иска подкрепа от Световната банка за коридора София-Скопие-Тирана

...
18.07.2019 / 16:15

Световната банка да подкрепи финансирането на транспортния коридор София-Скопие-Тирана и да поеме надзора. Това е за това, което министър Бойко Борисов е поканил на своя среща - управителният директор на Световната банка и главния административен директор на Световната банка Шаолин Янг на срещата си по-рано тази сутрин.

Българският премиер заяви, че иска да види, че Световната банка финансира предприятието, но и да следи целия процес, защото е от геостратегическо значение и ще даде мощен тласък на развитието на региона, предаде БНР.

"Говорихме с шефа на Световната банка за коридора София-Скопие-Тирана", обяви Борисов на срещата пред българските посланици и обясни, че финансовата институция е готова да се ангажира с надзора на финансирането.

"Сега сме изправени пред един от най-важните коридори - Световната банка не само финансира, но и следи процеса, тя е геостратегическа", заяви премиерът при откриването на Логистичния център за споделени услуги, в който повече от 300 квалифицирани професионалистите ще работят. Това е повод за посещението на Шаолин Янг.

България и Групата на Световната банка имат устойчиво и дългогодишно партньорство, което продължаваме да развиваме и днес, увери Борисов на срещата си по-рано тази сутрин в Министерския съвет.

Премиерът Борисов отбеляза, че предимствата, които правят България, се открояват и я правят привлекателна дестинация за институции като Световната банка е стратегическото му местоположение, стабилната политическа и икономическа среда, наличието на висококвалифицирана работна ръка, много добрата инфраструктура.

Премиерът Борисов изрази увереност, че създаването на Център за споделени услуги в България ще има положително въздействие върху българската икономика. Според него това ще се основава на потенциала в секторите с висока добавена стойност и ще осигури работни места за високотехнологични специалисти, информира пресслужбата на Министерския съвет.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев