Разписанието на БДЖ вече е на Google Карти

Google карти
19.07.2019 / 13:36

БДЖ постави графика си на Google Maps, съобщи държавният железопътен превозвач. Отсега нататък, когато хората определят конкретен маршрут на територията на България на интернет платформата, ще бъдат осигурени и пътни направления за пътуване с влак, което разширява възможностите за избор на правилните транспортни средства.

Навигацията в Google Карти по железопътен транспорт е възможна заедно с други видове - с кола, обществен транспорт, велосипед или пеша. Информацията за ползвателя на картата с влак е достъпна, след като в главното меню е посочена конкретна железопътна линия.

Още през февруари екипът на БДЖ започна кореспонденция за включването на националния железопътен превозвач като транспортна опция и през март бе подписан лицензиран договор с Google maps за предоставяне на данни за разписанието на влаковете. Поради мащаба на данните за графика им беше необходимо време да тестват.

Предложените опции за пътуване в навигацията в Google Карти се основават на наличните данни от превозвачи, участващи в програмата, без да отразяват всички възможни реални „офлайн“ маршрути и в зависимост от зададената начална и крайна точка, обект или станция.

Възможността за избор на пътуване с влак в една от най-големите онлайн навигационни системи на територията на България и допринася за опазването на природата, тъй като железопътният транспорт е известен като най-екологосъобразния транспорт, с най-малко вредни емисии в атмосфера.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев