Борисов вдига с 10% заплатите на пожарникарите

Бойко Борисов
19.07.2019 / 16:56

10 на сто увеличение на заплатите на огнеборците от догодина обеща премиерът Бойко Борисов във Варна, където посети обновената сграда на пожарната служба в кв. „Аспарухово“. Това ще стане с новия бюджет.

Българските пожарникари са герои, заслужават много уважение. В работата си залагат живота си. Когато спят, цялата държава е щастлива, заяви министър-председателят. Той допълни, че държавата продължава да осигурява най-добрата техника за работещите в пожарните служби. "Искам всичко да стане веднага", добави премиерът Борисов и отбеляза стремежа на правителството да отговори на нуждите на всички сектори в държавата, като открои медицинските сестри, военните, полицаите, инфраструктурата, детските градини.

 

„За варненци АМ „Хемус“ е основата на всичко“, категоричен беше министър-председателят.

През 2018 година са извършени ремонтни дейности на 44 сгради в териториалните звена в страната на стойност 1 377 385 лв. Със средства от оперативна програма „Околна среда“ и „Регионално развитие“ са доставени 634 броя нови пожарни автомобили и транспортни средства, 32 броя автоматични стълби, 12 броя хидромоторни помпи, 22 броя спасителни автомобили, 47 броя инженерна техника. Извършени са доставки на централно ниво на 8400 комплекта лични предпазни средства, топлозащитни облекла и костюми за работа в химически замърсена среда и 935 дихателни апарати и лицеви маски.

Източник: Стандарт
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев