Катаджии спряха… умрял преди 9 години шофьор в София

Полицаи
20.07.2019 / 17:24

Мъж разбра от катаджии, че е починал. За тази абсурдна ситуация разказва Андрей Георгиев Георгиев в личния си фейсбук профил. Той споделя в поста си случка отпреди няколко дни, в която разбира, че по шофьорска книжка се води мъртъв от 9 години.

„Нека ви споделя какво ми се случи през тези 3 дни. В неделя на влизане в София ме спря патрул на Пътна полиция, защото не бях включил дневните светлини на колата. При проверката се оказа, че шофьорската ми книжка е невалидна от 2010 година (да, точно така, преди 9 години) поради причината, че съм починал? Интересното в случая е, че през 2013 година имам акт, който съм и платил. Имам и няколко електронни фиша, които също са платени.

Още по-интересно е, че съм спиран поне 5 пъти за тези години и никой до момента не е забелязал, че съм мъртъв по шофьорска книжка. Оказа се, че полицаите, които ме спряха, нямаха никаква идея какво да правят и по съвет на някакъв дежурен ми върнаха документите и ми пожелаха приятен ден, а на въпроса ми какво да направя, за да бъда отново жив и правоспособен водач, ми казаха, че нямат никаква идея. Та всичко приключи благополучно днес в столичния КАТ и понеже жената на гишето ми каза, че съм 2-ри такъв случай, реших да споделя с вас какво се прави.

Отивате в КАТ, там, където се подават заявление за издаване на дубликат на СУМПС. Давате си шофьорската книжка и личната карта, необходимо е да сте „жив“ по лична карта, и те ви съживяват в системата. Ако са ви уморили в друг град, както беше в моя случай – ВАРНА, се налага да зачакате известно време, тъй като съживяването става по местоумиране???

Та така… Отново съм официално Жив водач на МПС… след 9 години, в които не съм и подозирал за своята кончина и че реално съм неправоспособен водач.

Е …, нема такава държава! Положението е Мики Маус, откъдето и да го погледнеш“, пише Андрей Георгиев Георгиев.

Източник: Автомото
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев