Лошото време в Европа през юни причини загуби за 2 милиарда долара

Щети
22.07.2019 / 11:34

Метеорологичните аномалии и свързаните с тях последствия от европейските страни през юни тази година причиниха икономически щети на обща стойност 2 млрд. долара. Това показват данни на водеща международна компания за управление на риска и консултации в областта на застраховането и презастраховането Aon, цитирана от Econ.bg.

Застрахованите загуби представляват по-голямата част от посочената сума. Застрахованите загуби от тежки градушки и проливни дъждове от 10 до 12 юни се оценяват на 830 млн. Долара, а вредите от лошото време на 15-16 юни са 560 млн. Долара. Припомняме, че в този период районите в Западна и Централна Европа, особено в Югозападна Франция, Женева в Швейцария, както и в Германия, Чешката република и Австрия са имали изключително лоши метеорологични условия.

"В началото на лятото в Северното полукълбо настъпиха много големи метеорологични явления - тежки бури, наводнения, силна топлина и суша", коментира Аон. В резултат на събитията в Германия (градушки и бури) застрахователните загуби възлизат на 730 млн. долара.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев