Валери Симеонов: Това лято туристите са по-малко, но приходите са се увеличили

Валери Симеонов
22.07.2019 / 14:49

Това лято броят на туристите е по-малък, отколкото през 2018 г., но има ръст на приходите, каза Валери Симеонов, заместник и ръководител на НСФБ (Национален фронт за спасение на България), след заседание на Регионалния съвет по туризъм в крайморски град.

Според него съобщенията за криза в сектора са силно преувеличени. Освен факта, че гостите от чужбина са по-платежоспособни, нараства посещаемостта на културно-историческите забележителности на Варна, каза още Симеонов.

Депутатът съобщи, че няма сериозни проблеми с шума от ресторантите в курортите около и във Варна. По думите му новият закон за шума е започнал да работи преди официалното му влизане в сила, благодарение на засиления контрол през последните три години. Симеонов припомни, че вече има законови промени, които доуточняват правилата за преместване на търговски обекти в големите курорти.

Контролът ще се осъществява от Дирекцията за строителен контрол, а не от общините, които Симеонов отчита като много положителен фактор.

За промените в законодателството за дивите лагери Симеонов посочи, че предложенията са направени от Обединените патриоти, а не от Министерството на туризма и неговата работна група.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев