КНСБ предлага тристранни разговори между бизнеса, синдикатите и правителството

КНСБ
24.07.2019 / 13:56

Конфедерацията на независимите синдикати на България (КНСБ) предлага началото на тристранните преговори между бизнеса, синдикатите и правителството за подписване на двугодишно национално споразумение до края на мандата на кабинета, заяви президентът на Конфедерацията Пламен Димитров. Предложението е споразуменията да бъдат в три области:

„Бизнесът и икономиката като цяло, какво трябва да се промени в околната среда, какви ангажименти трябва да бъдат поети от всички страни, как и как да се защити индустриалната сфера, индустриалната политика, енергийния сектор.

Втората област, която предлагаме да обсъдим с конкретни предложения, е пазарът на труда и демографията. А третата група въпроси, които предлагаме, са политиките за социална защита "

Сред предложенията са мерки за задържане на работната сила, увеличаване на обезщетенията за безработица и за отглеждане на дете до 2-годишна възраст. Димитров уточни, че преговорите трябва да бъдат в пълна връзка с преговорите за присъединяване на България към чакалнята на МОК II и еврозоната.

Източник:
Sofia Photo Agency
novinite.com
Снимка: novinite.bg
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев