Българските Златни момичета по художествена гимнастика ще бъдат обезсмъртени чрез скулптури

Златните момичета по художествена гимнастика
24.07.2019 / 16:36

Българската художествена гимнастика винаги е била сред спортовете, които са ни донесли много радост, а нашите представители не са случайно наречени "златни", защото въпреки промяната на поколенията, те винаги успяват да спечелят награди с много работа и отдаденост.

Скулпторът Александър Давидов реши да увековечи красотата на спорта и момичетата в различни форми. Вече е стигнал до Катрин Тасева. Той твърди, че работата му по този проект е по-трудна от обикновено, защото запечатва моменти от рутинни действия, за които не може да позира и да работи върху снимки.

"Работя по първата скулптура на Боряна Калейн и имаме два модела на Невяна Владинова, работя върху тях", каза скулпторът Александър Давидов за "Bulgaria Morning".

Той също така каза, че идеята му е дошла след като е видял календар със снимки на "златните момичета" и е избрал да започне с Катрин Тасева, след като е научил за нейната благотворителна инициатива.

"Направихме първите снимки, а след това реших да направя всички момичета, а първата ми идея е да имам най-малко 15 пластмаси с такъв размер, което може да отнеме около година и половина, а първата изложба ще бъде тук София - добави Давидов.

Източник"
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: Фейсбук
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев