Утре на Бузлуджа левицата ще проведе традиционния си събор, от Сливен се очаква да тръгнат 9 автобуса

Събор на БСП
26.07.2019 / 14:13

На 27 юли 2019 г. в местността историческа поляна под връх Бузлуджа ще се проведе традиционният събор на левицата, който ще отбележи 128 години организирано социалистическо движение в България, съобщи Стандарт. В 10:45 часа ще бъде дадено началото на първата художествена част от програмата с изпълнителите „Щурчета'' и духов оркестър „Виво Монтана“. От 10:30 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-севлиевския отряд. В 11:30 часа на сцената на историческата поляна председателят на НС на БСП Корнелия Нинова ще произнесе слово. Художествената част ще продължи в 12:30 часа с концерт на Николина Чакардъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.

В 13:30 часа на поляната над хижа „Малка Бузлуджа” ще се състои младежката дискусия „Оставам в Българя! Променям своята община!”, в която ще участва и председателят на левицата Корнелия Нинова. От 14.00 часа на историческата поляна ще се проведат срещи на членове на ИБ на НС на БСП и народни представители с участници в Националния събор от общините и областите.

Проявите за събора започват още от днес. От 16:00 часа ще бъдат поднесени цветя пред паметната плоча на Бузлуджанския конгрес, паметника на Васил Априлов и Костницата на загиналите за свободата. От 16:30 часа Корнелия Нинова ще открие ежегодното колоездачно изкачване от Габрово до връх Шипка за Купа „Бузлуджа 2019“, а в 18:00 часа ще бъдат обявени победителите.

Ще бъдат поднесени венци и цветя в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война (1877-1878) и на 141-та годишнина от Освобождението на България. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

От Общинския съвет на БСП-Сливен съобщиха, че от града под Сините камъни ще потеглят 9 автобуса и над 30 коли със симпатизанти.

Снимка архив: Стандарт
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев