На Хамам баир изградиха кът за отдих, наречен "Сладка почивка"

...
26.07.2019 / 16:06

Сдружението "Активен гражданин" изгради на Хамам баир кът за отдих, наречен "Сладка почивка". Той се намира точно до асфалтовия път към върха.

„Това беше нашата цел, когато изграждахме „Сладка почивка“ – да е приятно място за отдих и да е лесно достъпно за всички граждани.“ – каза инж. Георги Божев, председател на сдружение „Активен гражданин“. Тук туристите могат да отдъхнат в жегата, да се скрият от дъжда, да пият вода от чешмата, да си приготвят скара на барбекю, да обядват на романтичната дървена маса в беседката, като разбира се не забравят да почистят след себе си.

Следващата цел на сдружението „Активен гражданин“, според неговия председател, е ремонтът на чешмата в местността Дюлева река, построена в памет на Георги Данчев. Да оживее чешмата, която в момента не работи, се надяват и обитателите на околната, близка до града, вилна зона. Проектира се подмяна на водопроводната мрежа, реставриране на възпоменателната плоча, подмяна на плочника край чешмата и монтиране там на две пейки за почивка.

Още снимки от новината

...
...

 

Снимки: Ирида Сливен
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев