Във Варна спипаха гастролиращ измамник, търсел работа по Черноморието и обирал колегите си

................................................................
27.07.2019 / 12:25

Задържаха гастролиращия измамник, търсещ работа по Черноморието. В петък той е бил арестуван от полицията във Варна, след което бил отведен на разпит в „Слънчев бряг”. Това каза за NOVA собственикът на магазина за сувенири, в който мъжът е кандидатствал за работа, след което е обрал бъдещите си колеги.

Последният случай бил от Обзор. През почивните дни в магазин за сувенири в града идва нов кандидат за работа. Момчето се представя за Асен от Плевен.

„Изглежда видимо на около 20 години, разказа ни че е живял много години в Русия, че знае перфектно 5 езика, което беше плюс за него да бъде назначен. В неделя дойде да се запознае с колегите, да го обучим и да види дали това ще му хареса и евентуално в понеделник да бъде назначен”, коментира Лидия Илиева, управител на магазина.

Момчето обаче не чака назначение. Започва да действа още преди да получи работата - докато е настанен в стая с бъдещия си колега Пламен. „Трябваше аз да го обуча тъй като бях на смяна. Сутринта, когато се събудих погледнах, че вратата беше отворена, него го нямаше и първата ми мисъл беше да си погледна портфейла. В него нямаше никакви пари”, каза потърпевшият Пламен Иванов.

Изчезва заплатата, която Пламен получил преди ден, до лев. С нея и мистериозният Асен.

Първоначално новият продавач-консултант не се сторил подозрителен на Пламен и колегите му. Когато връщат лентата назад обаче всичко подсказвало, че става дума за измамник. „Питаше ме за часовника ми дали е скъпа марка, освен това дали спя дълбоко, за да не ме будел. След кражбата навързах нещата. Говореше малко несвързано, някои думи ги бъркаше”, допълни Пламен Иванов.

От полицията в Несебър съобщиха, че по случая вече е образувано досъдебно производство.

Източник: NOVA
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев