Българският премиер Борисов обсъди развитието на бойните спортове с Ненад Лалович

Среща
29.07.2019 / 14:11

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с председателя на Международната федерация по борба Ненад Лалович, съобщиха от Министерския съвет.

Те обсъдиха развитието на бойните спортове в България. През последните години страната ни зае мястото сред водещите световни сили в света, а на последното европейско първенство българските спортисти се оттеглиха само към състава на Украйна. В продължение на четири години държавата е отделила допълнителни средства за развитие на женската борба.

Като стимул за най-успешния спорт България организира всяка година Световно или Европейско първенство по борба за различни възрастови групи.

Ненад Лалович ще бъде специален гост на Световното първенство по кадри по борба, което ще се проведе в зала Арена Армеец от 29 юли до 4 август. За организирането на шампионата Министерството на младежта и спорта е отпуснало средства в размер на 350 000 лева.

Следващата година България ще бъде домакин на последната олимпийска квалификация за Токио 2020.

По време на срещата бе обсъдена и кандидатурата на България да бъде домакин на Световното първенство по мъже и жени през 2023 г., което също има статут на олимпийска квалификация за Парижките игри през 2024 година.

На заседанието на Министерския съвет присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, генералният секретар на Българския олимпийски комитет и председателят на Комисията по правна и етична дейност на Международната федерация по борба Белчо Горанов и президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев