Като във филм на ужасите: Продавачка затвори готвачка в хладилна камера

Готвачката е снимала мръсотията в магазина в Слънчев бряг
01.08.2019 / 20:23

51-годишна готвачка изживя зловещи минути, след като е била затворена в хладилна камера. Според пострадалата, издевателството е дело на нейна колежка, която умишлено я тормозела физически и психически.

Издевателството над готвачката Веселка Тодорова се случило на 14-ти юли след обяд в складовата база на голям магазин за хранителни стоки в Слънчев бряг. "Влязох в хладилната камера, за да взема тесто за хляб, а в коридора беше една от колежките. Затвори вратата след мен и аз останах вътре заключена в леден капан. Това е най-големият ужас, който някога съм изживявала. Усещах как за секунди дрехите ми се вкочаняват, а по гърба ми полепна лед. Беше тъмно, тясно и студено. Не виждах нищо, тръгнах да търся вратата, но се спънах в кашоните със стока и паднах. Станах и отново се подхлъзнах, пак паднах. Някак си по усет се добрах до вратата, но дръжката беше замръзнала, хлъзгаше се в ръцете ми. Не можех да отворя. Започнах да викам за помощ и да блъскам по вратата. Мислех си, че това е краят на живота ми.

Просто осъзнавах, че умирам в ледената камера.

Бях в тотален шок, не зная колко време съм била вътре, не мога да преценя. Може да е било минута, две или пет - но това няма значение, защото кошмарът който изживях в ледения капан е неописуем", разказа Веселка Тодорова. "Изведнъж вратата се отвори и насреща ми беше същата колежка, която видях в коридора пред камерата, преди да вляза. Хилеше се гръмогласно, в едната ръка държеше чаша кафе, а в другата запалена цигара. Попитах кой ме затвори в камерата, а тя развеселена отговори, че сигурно някой без да иска е затворил, защото не ме е видял. Сигурна съм, че тя го направи. Тя единствена беше в коридора и със сигурност ме видя, че влизам. Още повече, че самата тя ми поръча да извадя тестото", твърди потърпевшата.

Веселка работела от седем месеца в магазин на веригата хипермаркети в Несебър като готвач на топлия щанд. В началото на юли обаче я преместили в магазина в Слънчев бряг и от този момент жената заживяла в истински кошмар.

Тормозът от страна на новите колежки започнал още първия ден.

Според Веселка негативното отношение към нея било провокирано от забележките й към хигиената. "В магазина в Несебър всичко блестеше от чистота. А на новото място в Слънчев бряг заварих невероятна мръсотия. Казах им, че така не мога да работя, изисквах да има хигиена, защото аз съм готвач и не мога да допусна от мръсна и стара храна да пламне някоя зараза, да натровим клиентите. Това не се хареса на колежките и нямаха никакво намерение да променят хигиенните си навици. Говоря за недопустими случай - например изтърваха баниците в тава с мръсна вода, после ги извадиха и ме накараха да ги изпека.

Аз отказвах това да се случва и те започнаха да ме тормозят. Така се стигна и до затварянето ми в камерата", разказа Веселка, която още не може да се съвземе от шока. След този случай, жената се върнала на работа в магазина в Несебър и се оплакала на управителя. Той обаче не взел никакво отношение. "Два дни по-късно ме повика и каза, че трябва да се върна отново в Слънчев бряг, защото не достигат работници. Другите две колежки отказаха да отидат - заплашиха, че ако ги принудят да отидат ще си вземат болнични или неплатен отпуск. Тогава управителят ми каза, че се налага да се върна, защото няма друг кой. Аз отказах, не можех да се върна и да работя в страх, да не знам кога ще ме затворят пак в хладилната камера. Тогава той заяви, че щом не искам - да си подавам молбата и да напускам. Така и направих. В мотивите написах, че напускам заради психически и физически тормоз на работното си място", разказа Веселка.

Жената е подала жалба в полицията, откъдето заявиха че по случая тече разследване.

"Случаят наистина е притеснителен. Започнали сме и наша вътрешна проверка, на този етап не можем да дадем повече информация, не бихме могли да кажем и каква е истината", заяви търговският директор на магазина Мандаджиев.

Източник: Монитор
Снимка: Флагман
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев