Певчески състави от цялата страна участваха тази събота в национален събор на пенсионерите „Карандила пее“

Откриване на събора
03.08.2019 / 21:25

Хората от третата възраст отново показаха, че могат да се веселят и пеят. Това се случи на станалия традиционен събор „Карандила пее“, който се проведе в сливенския балкан на 3 август 2019 г.

Двайстото юбилейно издание на събора бе открито от кмета на Сливен г-н Стефан Радев на поляната до почивната станция на Миролио. На събитието присъстваха зам.-областният управител Димитринка Петкова, председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и един от заместниците му Деян Дечев, народният представител Кольо Милев, зам.-кметът Пепа Чиликова, общински съветници, общественици, кметове на населени места и граждани.

В словото си кметът подчерта значимостта на събития като тези, които продължават да събират хора от различни краища на България в името на хубавата българска песен.

„Поздравявам ви за примера, който давате на младите как истински да се забавляват и сплотяват, обединени от обща страст - музиката. Запазете този неугасващ и съзидателен дух, бъдете ни опора и занапред. Приветствам ви на това знаково за Сливен място. Нека днешният ден остави незабравими спомени в сърцата ви и разказвайте на близки и приятели за магията на сливенския Балкан. Бъдете здрави, все така изпълнени с енергия, настроение и вяра в днешния и в утрешния ден“, заяви още кметът Радев.

Приветствия към участниците и гости на събора отправиха още председателят на общинското и областно ръководство на ,,Съюза на пенсионерите 2004” - Сливен и зам.-председател на Централния съвет на ,,Съюз на пенсионерите 2004” - София Пенка Симеонова, зам.-областният управител Димитринка Петкова и депутатът Кольо Милев.

Съборът е традиционен и е част от културния календар на Община Сливен. И тази година той събра представители на пенсионерските клубове от цялата страна. За всеки изпълнител бяха предвидени сувенир и диплом за участие.

Проявата се организира от Община Сливен и „Съюз на пенсионерите 2004“ – Сливен.

Още снимки от новината

Кметът на Сливен Стефан Радев
Съборът бе открит с химна на Република България
...
...
Камерен хор на учителите-пенсионери от клуб "Будители" с диригент Ганка Руснакова
Хоро

 

Снимки: Станимир Петков и община Сливен
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев