Малоброен протест в село Мрамор заради чумата

Протест свиневъди
04.08.2019 / 14:21

Няколкото мъже, които са се появили на площада на селото, казали, че вече нямат прасета, защото са ги заклали в изпълнение на заповедта. В района няма огнища на африканска чума, но селото попада в санитарната зона и се налага избиване на животните - като превантивна мярка. Протестиращите се въздържали от коментари.

Неофициално обаче заявили, че кметът на селото е от БСП и организацията на протеста е негова инициатива, съобщава още Националното радио. Сред хората, дошли да протестират имало и лица, които участвали в миналогодишните протести по време на чумата по дребните преживни животни в Ямболско, и които се включвали в протести и срещу Истанбулската конвенция, и срещу Стратегията за детето. Протестът в село Мрамор беше обявен с искане държавата да изплати прасетата на частните стопани по пазарни цени.

Кметът на район "Връбница" отрече протестът да се политизира. В Мрамор няма огнище на чума, но то попада в санитарната зона от село Петърч и затова се налага избиването на животни от т.нар. "заден двор" като превантивна мярка.

Още снимки от новината

...
...

 

Източник: Дарик
Снимки: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев