Българският парламент с нов и по-модерен уебсайт

Народното събрание
07.08.2019 / 10:34

Народното събрание ще има нов и по-модерен уебсайт. Обществената поръчка за неговото изграждане вече е обявена. Парламентът е предвидил бюджет над 100 000 лева през летните месеци, съобщи bTV.

По време на скандал, свързан с изтекли лични данни от НАП, прокурорите обявиха, че парламентът също е прицелен от хакери. Или по-скоро, неговите пръскачки.

"Настъпи атака срещу сървъра на напоителни системи, който е пред парламента. Възможно е активирането на напоителната система, което би създало затруднения при движение", каза Евгений Станков по това време. Въпреки че се оказа, че парламентът има само две цветни лехи, водоносен хоризонт и без пръскачки, администрацията вече е обявила публичен търг за модернизация на интернет портала на евродепутатите.

„Надграждането означава допълнителна функционалност, удобство и по-висока информационна сигурност“, обясни Божидар Божанов.

Междувременно, обществена поръчка за 72 000 лева без ДДС също търси повече матраци, директорски столове, шкафове за обувки и маси за срещи. Те са за почивната база във Велинград.

Предстои да бъде завършен и ремонтът на новата сграда на парламента.

Новият пленарен състав на Камарата на общините е почти готов. Депутатите обаче ще заседат там до следващия мандат, през 2021 г. След преместването им, старата сграда ще се превърне в музей.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев