ГДБОП спря над 40 нелегални сайта за теглене на филми

...
07.08.2019 / 11:22

В хода на спецоперация, проведена вчера от служители на специализирания отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП под ръководството на Софийска районна прокуратура, е задържан 44-годишен столичанин. Според първоначалните данни мъжът е създал и администрирал над 40 интернет страници, чрез които е разпространявал в Интернет актуални филмови произведения. Първоначално публикувал филмите в една част от контролираните от него сайтове. След достигне на определен брой посетители и генериран трафик – за който респективно получавал заплащане от Google, той свалял произведенията и ги споделял отново, но в част от другите домейни. Процедурата се повтаряла 4-5 пъти до изчерпване на ресурса от контролираните от него сайтове. Така, за едни и същи обекти на авторско право, столичанинът получавал многократно заплащане от Гугъл, тъй като се касаело за интернет трафик към различни домейни.

Достъпът до използваните за престъпната дейност интернет страници -

www.x-movies-8.com www.new123movies.com www.phim-3s.com www.phim-14.com www.xxxmovies8.com www.ww1.serialitebg.com www.xmovies8-tv.com www.onlinemovies2017.com www.www1.xmovies-8.com www.onlinemovies2016.com www.newcinema2016.info www.movies-16.com www.onlinemovies-gold.com www.megashare-movies.com www.newmovies-2016.com www.onlinemovies-is.com www.big-top-40.com www.movie-8k.com, www.tv-1000.net www.online-movies-pro.info www.moviesonline-pro.com www.filmi-bg-audio.com www.terminator-genesys-online.info www.starwars7-download.info, www.resident-evil-7-online.info, www.mision-impossible-5-online.info www.james-bond-24-online.info www.onlain-filmi-bg.com, www.filmi-fen.com www.filmi-2015.com www.kinofilme-2014.com www.movies-2017.com www.hulu-movies.com, www.onlain-filmi.info www.ww1.movies-2015.com www.movies-16.com www.movie-32.com www.new123movies.stream/cgi-sys/suspendedpage.cgi е преустановен от ГДБОП в рамките на проведените процесуално-следствени действия, при които са събрани и необходимите електронни доказателства.

По-голямата част от сайтовете били разположени в интернет пространството на една от най-големите международни компании за предоставяне на облачни услуги в САЩ. Това създавало убеждението в извършителя, че е останал в анонимност, но проведеното международно разследване от ГДБОП и СРП документирало до край престъпната му дейност.

Източник: Plevenutre.bg
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев