Фермерката от Болярово Ани Петрова подкрепя протеста край село Крушаре, сливенски съдия я наказа с решение

Ани Петрова
09.08.2019 / 13:35

Фермерката Ани Петрова от Болярово, която за пореден ден подкрепя протестиращите на пътя Ямбол-Сливен в района на село Крушаре, получи неприятна новина тази сутрин от Административен съд – Сливен. От пресцентъра на институцията съобщиха, че председателят на съда Слав Бакалов е отхвърлил жалбата й срещу заповедта Българската агенция по безопасност на храните за заличаването на фермата й и принудително избиване на животните.

„Мислех, че този съдия има малко съвест. Въпреки всичко, не съм притеснена. Каквито и действия да предприемат, да евтаназират животните, ще стане само през трупа ми“, коментира Ани Петрова пред 999. Пълната й реакция можете да проследите от записа на предаването, което беше излъчено на живо чрез фейсбук-страницата ни.

Ето и официалното съобщение от пресцентъра на Административен съд – Сливен:

„С Решение № 156 от 07.08.2019 г. на съдия Бакалов, Административен съд Сливен се произнесе по административно дело № 54 по описа на съда за 2019 г., образувано по жалба подадена от животновъд от с.Болярово срещу Заповед № Я-3-702 от 10.10.2018 г. на Директора на ОБДХ – Ямбол.

С решението си съда отхвърля жалбата на жалбоподателя срещу издадената заповед на Директора на ОБДХ-Ямбол, като неоснователна.

Решението подлежи на касационно обжалване пред Върховен административен съд на Република България в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.“

Още снимки от новината

Ани Петрова на протеста край Сливен

 

Източник: Радио 999
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев