Осъден за убийство иска 1 млн. л.в, забравил да плати 10 лв. такса

Петър Петков
09.08.2019 / 16:37

Изтърпяващ 14-годишна ефективна присъда за убийство затворник поиска от прокуратурата да му плати 1 млн лв за нанесени морални и материални вреди и пропуснати ползи, но отказа да заплати 10 лв държавна такса.

Исковата молба на 61-годишният хасковлия Петър Желязков е от края на м.г., в нея той обстойно обяснява как и защо магистратите са допринесли за страданията, които му се е наложило да преживее. Подробно е написал, че оценя моралните вреди на 100 бона и на още толкова материалните . Здравословните е оценил на 300 000 лв, пак на толкова са и неимуществените. Към тях е прибавил и иск за 200 000 за пропуснати лихви плюс лихвите до окончателното изплащане на крупната сума. От съда в Стара Загора са прекратили делото поради неплащането на таксата и поради липсата на копия от исковете за призованите страни, определението е от 8 август и може да бъде обжалвано пред апелативния съд в Пловдив.

Желязков е осъден за убийството на жителя на град Маджарово Незми Шериф на 6 юли 2014 година заради спор за недвижим имот. Стрелецът използвал самоделен пистолет, при обиските от дома му бяха открити въздушна пушка и над 150 патрона.Делото срещу него първоначално тръгна в Хасково, но след това го прехвърлиха в Кърджали по искане на обвиняемия под претекст, че хасковските съдии са предубедени.

Присъдата бе потвърдена през 2018 година от състав на ВКС, към нея бяха добавени и 4 месеца заради нахлуване с ритник в кабинета на някогашния шеф на хасковската окръжна прокуратура Иван Ванчев на 17 май 2011 година.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев