Пенсионерка цяло денонощие ръмжа с мечка в блато, за да се спаси!

Анна Землякова
10.08.2019 / 21:25

Успешно спасиха пенсионерката Анна Землякова, която над денонощие е плашила мечка с тояга и ръмжене, след като в блатото, в което тя е била затънала при бягството си от хищника, били намерени следи от обувки.

Подробности за уникалното спасяване на 83-годишната жена, около която постоянно време кръжала хищната мечка, разказа шефът на администрацията на село Сита Евгений Лупин.

По думите му, за изчезването на Анна станало ясно едва на следващото утро. Мъжът на пенсионерката до последно чакал жена му да се върне, а на следващата сутрин съобщил за изчезването ѝ на своите съселяни. Лупин казва, че благодарение на малки следи от обувки е била успешно изчислена предполагаемата зона на местоположение на бабата.

"Около 00:20 часа при мене дойде полицай с молба да му окажа съдействие и да повикам мъже с оръжие от селото, защото те са намерили мястото, където се е намирала пенсионерката. Там обаче те не чули човешки глас, а само как някой удря с тога в дърво и някъде в далечината се чували реове на мечка", разказва Евгений.

Оказало се, че Анна сама влязла в блатото, за да се скрие от женската мечка и нейното дете. След това тя затънала в блатото и могла само да отблъсква атаките на мечката с тоягата и ръмженето си.

Източник: БЛИЦ
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев