Премиерът Бойко Борисов и министрите Петя Аврамова, Росен Желязков и Теменужка Петкова са на посещение в Туркменистан

Бойко Борисов
11.08.2019 / 10:06

Премиерът Бойко Борисов е на посещение в Туркменистан от 10 до 12 август. Българският премиер ще участва в Първия каспийски икономически форум, който ще се проведе в Националната туристическа зона "Аваза" край Туркменбаши.

Форумът ще събере държавни и правителствени ръководители на каспийските страни, лидери на заинтересовани страни, близки до Каспийския регион, както и представители на международни икономически, финансови, транспортни, екологични и други организации.

Фокусът на дискусиите на Avaza ще бъде развитието на икономическото сътрудничество в Каспийския регион и създаването на условия за големи проекти. По време на дискусиите лидерите ще обсъдят и ролята на каспийската икономика в глобален контекст, инвестиционната привлекателност на нефтената и газовата промишленост, електроенергията, транспорта, търговията, агропромишлеността, туризма и други области от общ интерес за участниците. Датата на събитието на високо ниво беше символично избрана - 12 август, когато е Денят на Каспийско море.

В Аваза премиерът Бойко Борисов ще проведе двустранна среща с президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов, както и разширена среща с участието на официални делегации от двете страни. Ще бъдат подписани двустранни документи, подготвени от Междуправителствената българо-туркменска комисия за икономическо сътрудничество, която също ще се срещне в Аваза.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, министърът на икономиката Емил Караниколов и министърът на енергетиката Теменужка Петкова също ще бъдат част от делегацията в Туркменистан, която се ръководи от премиера Бойко Борисов.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев