Монтираха допълнителни камери за следене на скоростта по пътищата на България

Камери за наблюдение
15.08.2019 / 10:53

Такива вече са монтирани на магистрала "Струма" и на пътя между Пловдив и Карлово.

Допълнителни камери за движение бяха монтирани на магистрала "Струма" и на пътя между Пловдив и Карлово. Причината са инцидентите с повишена скорост. Новите радари ще следят средната скорост.

Камерите за скорост ще бъдат на осем различни места в страната. Те ще работят, след като получат лиценз за правилно измерване на скоростта. „Въпрос на може би три или четири седмици да получите лиценз от Българския институт по метрология за стандартизация на измервателните уреди“, обясни Христо Терзийски, началник на Главна дирекция „Национална полиция“.

"Ефектът ще бъде много по-добър, защото ще можем да контролираме скоростта в участък, много по-голям от 500 метра, в който шофьорите се забавят преди камерата. Ще контролираме скоростта, защото това е една от основните причини за пътни инциденти ", коментира главният секретар на МВР. Ивайло Иванов.

Всеки от радарите също ще открие дали автомобилът има валидна застраховка гражданска отговорност. а шофьорите все още могат да подмамят камери. Масовите проверки на употребата на алкохол и наркотици продължават. До момента на пътя са засечени близо 1800 дрогирани шофьори.

КАТ също пусна обществена поръчка за закупуването на 80 нови камери за превишена скорост, така наречените триноги. Те ще започнат да откриват нарушения до няколко месеца.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев