Instagram въведе нова функция, която позволява на потребителите да съобщават за фалшиво съдържание

Instagram
16.08.2019 / 11:29

Приложението за споделяне на снимки в Instagram стартира функция, която ще позволи на потребителите да съобщават фалшиво съдържание, предаде РИА Новости.

Според портала Poynter, за да маркират подозрителна информация, потребителите на Instagram просто трябва да кликнат върху трите точки в горния десен ъгъл на публикацията и алтернативно да я класифицират като „неподходяща“ или „фалшива“.

Съобщеният пост може официално да получи статус „фалшив“ след проверка от екипа на Instagram. Говорителят на компанията Стефани Отвей отбеляза, че съобщенията, маркирани по този начин, няма да бъдат премахнати напълно от платформата, но популяризирането им с подходящи хaштaги ще бъде забранено.

„От днес хората могат да ни уведомят, ако видят публикации в Instagram, които смятат, че може да са неверни“, казва Стефани Отуей в изявление.

Instagram е безплатно приложение за споделяне на снимки и видео с елементи в социалните мрежи, което позволява на потребителите да качват снимки и видеоклипове, да прилагат филтри към тях и да ги споделят в други социални мрежи. Той е собственост на Facebook.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев