Подсъдимите за хакерската атака на НАП ще заведат дела срещу България в Страсбург

Страсбург
16.08.2019 / 13:42

Подсъдимите за хакерската атака на НАП ще заведат три дела срещу България в Страсбург, предаде bTV.

Отделно компанията-майка на TAD Group предявява арбитражен иск за вреди на търговската марка. Това каза Георги Стефанов, който е адвокат на Иван Тодоров.

Делата на подсъдимите са в нарушение на презумпцията им за невинност, обясни адвокатът. Компанията майка ще съди България за щети.

"Съществува конвенция за защита на чуждестранните инвестиции, по която България е страна и тя е длъжна да ги пази и да не ги нарушава, тъй като в този случай те са в групата TAD. Съответно всички загуби ще бъдат доведени до Вашингтонският търговски арбитраж, където е компетентността по тези видове искове “, обясни Георги Стефанов.

Според защитата на Иван Тодоров Християн Бойков е имал информация кой е нападнал сървъра на НАП много по-рано. Затова Тодоров е кандидатствал и за присъствие на разпита на Бойков.

"Само с една администраторска парола всеки може да го направи през браузъра си. Няма нужда да използва специален софтуер за това. Един човек в групов чат заяви, че е свършил работата. Не го видях" Влязох в това чат и стана част от него. Доколкото разбирам от защитата на Кристиян Бойков, чатът е запазен на екрана “, каза Стефанов.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев