Нови стопани оценяват участниците във „Фермата“ в два отбора

Росен Николов
16.08.2019 / 15:21

Разделени на два отбора в отделни стопанства – така ще бъдат посрещнати участниците в петия сезон на „Фермата“ от 6 септември, когато шоуто ще се завърне в ефира на bTV. Епизодите ще преминат под мотото „Нов свят“, а фокусът ще бъде поставен върху социалното разделение в обществото ни.

Двете ферми ще имат и различни наставници – това са Марин Петров и Росен Николаев. Менторите ще напътстват участниците как да изградят сами своите стопанства, като ще им помагат и със съвети относно отглеждането на зеленчуци и грижата за животните. Традиционно, и сега в ролята си на опитни фермери Петров и Николаев ще раздават задачи и ще оценяват постигнатите резултати. Двамата ще заемат мястото на младото фермерско семейство Благовеста и Николай Василеви, които бяха част от шоуто в продължение на три сезона.

Ето и малко информация за новите стопани: След поредица от съдбовни промени, семейството на Марин решава да се върне да живее на село. Пътят му го отвежда в с. Торὸс, където с роднините му започват да се занимават с животновъдство и отглеждане на био зеленчуци, плодове и подправки. Днес те вече разполагат с цех за преработка и производство на песто от тученица, каквото няма никъде по света.

Според Петров един успешен фермер трябва да притежава богата палитра от личностни качества и умения, защото работата в едно семейно стопанство изисква да бъдеш и строител, и детегледачка, и психолог. Във „Фермата“ той ще следи за честното разпределяне на задачите в неговия отбор.

Росен пък има собствено стопанство, в което отглежда различни животни. Гордостта му е изградената с много труд конна база.

Модерната ферма на 21-и век изисква същото, което е изисквала и фермата на 18-и век – работа от сутрин до вечер.

Ако участниците са разглезени, няма да им е никак лесно. За да имат достатъчно храна и удобства, ще трябва да се потрудят. Кравата не се интересува кой я дои, просто някой трябва да го направи", споделя преди началото на шоуто Николаев.

Още снимки от новината

...

 

Източник: bTV
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев