Google Street View актуализира картата на България

Автомобил на Google Street View
17.08.2019 / 12:11

Променящата се инфраструктура и перспективи на България ще бъдат отразени в приложението Google Maps. Автомобилите на Google ще обиколят улиците и пътищата на България до края на лятото, за да заснемат промените, като този път включително кадри, направени от пешеходци, така наречените тракери, в приложението, съобщиха от компанията.

Street View е популярна функция на Google Maps, която понастоящем се предлага в повече от 85 страни по света, както и в части от Арктика и Антарктида. Благодарение на него потребителите могат да гледат 360 ° изображения на различни улици и културно и национално наследство. Той е достъпен както в Google Earth, така и в мобилната версия на Google Maps.

Google казват, че са наясно с необходимостта от постоянни актуализации на картата, което помага на потребителите да се ориентират по-добре и улеснява планирането на пътуванията.

Зашеметяващата гледка към Рилските езера и Белоградчишките скали, исторически паметници като Античния театър в Пловдив и крепостта Царевец, емблематични сгради като Народния театър „Иван Вазов“ и Етнографския музей в Пловдив са само част от забележителностите, които вече са включени в Google Maps. Разходката из морската градина на Бургас или до нос Калиакра също е на едно щракване за тези, които искат да пътуват онлайн.

Street View Trekker, с който ще бъдат добавени нови изображения от България, е специална раница с фотографско оборудване, чиито камери са монтирани отгоре. Проследяващото устройство се носи от оператор, който обикаля пешеходните зони и автоматично събира снимки по пътя. Операторът на раницата е свободен да се движи и да снима области, недостъпни за превозни средства.

Кадрите както от автомобили, така и от пешеходци са монтирани в 360-градусовата панорама, която виждате днес в Google Maps. Досега походите обиколиха някои от спиращите дъха природни забележителности като Гранд Каньон, Тадж Махал, Ангкор Ват и островите Галапагос, както и исторически пешеходни пътеки във Венеция. Това е част от усилията на Google Maps да направят културното ни наследство достъпно за всички световни забележителности и елементи. Google Street view от години помага на туристите да планират пътуването си, да посещават различни забележителности и да изберат правилното място за настаняване.

В България тракерите ще обиколят 15 града: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Шумен, Хасково и Благоевград, с Перник, Сливен, Пазарджик и Ямбол.

Преди всяка публикация изображенията преминават през специална технологична обработка. Лицата на хората и регистрационните табели са замъглени, така че да не могат да бъдат идентифицирани, като по този начин се защитава тяхната поверителност. Street View предлага допълнителна функция за премахване на изображение. Потребителите могат да използват бутона „Съобщи за проблем“ в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев