Каракачанов след убийството на дете: Концепцията за несоциализираните групи трябва да се приеме

Красимир Каракачанов
17.08.2019 / 18:55

Случаят в Сотиря показва за пореден път, че концепцията за несоциализираните общности, която предложих, трябва да бъде приета, написа във Фейсбук лидерът на ВМРО, министър на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

"Знам, че някои колеги се боят от Европа, но за мен сигурността на българските граждани е по-важна от намръщените физиономии на чиновниците в Брюксел. Бог да прости загиналото дете! И най-строго наказание за виновния", пише Каракачанов по повод на трагичния случай в сливенското село Сотиря, при който дете е било насилено и бито от рецидивист и загуби живота си, посочват от ВМРО.

Като заместник министър-председател на България преди повече от половин година Каракачанов предложи за обсъждане и приемане Концепцията за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в България и мерките за реализацията им, се посочва в прессъобщението.

Документът беше обсъждан на редица кръгли маси, както и изпратен до ресорните министерства за съгласуване.

Сега предстои Концепцията да бъде разгледана на заседание на Министерския съвет, за да може да започне прилагането на мерките, записани в текста й.

Източник: БТА
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев