Биологичното земеделие в България вече се контролира с електронен регистър

Ябълки
19.08.2019 / 11:00

Електронен регистър за всички, които произвеждат, преработват, търгуват, съхраняват или внасят биологични продукти, ще предлагат цялостен мониторинг на биологичното производство в страната в съответствие с регламентите на ЕС, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.

Регистърът ще бъде активен от понеделник, 19 август. Там ще бъде въведена информация за идентифицирането на райони, животни, пчелини и звена за аквакултури. Ще бъдат въведени и договори за сертифициране и контрол, сертификати и други данни, свързани с биологичното производство.

Операторите и подизпълнителите, включени в регистъра, ще трябва да потвърдят информацията, въведена в електронната система, в рамките на 10 календарни дни от представянето на данните от дружествата с разрешение за упражняване на контрол върху съответствието на биологичното производство.

За да изпълнят задълженията си, свързани с регистъра, те ще трябва да използват квалифициран електронен подпис (QES) или личен идентификационен код (PIC), издаден от Националната агенция за приходите.

PIC номер може да бъде издаден във всеки офис на НАП.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев