Ема Хопкинс: Искаме българите да останат във Великобритания

Ема Хопкинс
19.08.2019 / 14:53

В неделя "Sunday Times" публикува документ, според който Обединеното кралство ще бъде засегнато от „недостиг на гориво, храни и лекарства, ако напусне Европейския съюз без споразумение и също заплаши да наруши пристанищата и твърдата граница с Ирландия“. Това се вижда от документи на британското правителство / т.нар. Операция "Yellowhammer".

Нейно превъзходителство Ема Хопкинс, посланик на Обединеното кралство в България от 2015 г., коментира прогнозите на БНР, публикувани в публикацията, които говорят за закъснения на трафика под Ламанша поради митнически проверки, връщането на твърдата граница между Северна Ирландия и Ирландия, горива и т.н.

"Това, което отчита Sunday Times, отразява настоящата работа на британското правителство по въпроса за споразумението. Трябва да ви кажа, че всички аспекти, не само търговията, но и всичко останало, се третират много внимателно и прецизно. Разбира се, не човек знае точно какви условия ще възникнат, но бихме искали да предотвратим всеки възможен лош резултат, защото наистина това, което е необходимо, е да се консултираме както с бизнеса, така и с хората как да действаме. Освен това има нужда от подзаконови нормативни актове. всичко в правилната рамка на ума. "

Посланик Хопкинс не очаква обрат по темата за Brexit заради анкета, направена от Independent, показва, че само 34% искат премиерът Джонсън да направи Brexit без споразумение на 31 октомври, а 49% призовават или да отложат или анулират Brexit изобщо. или да проведе нов референдум за:

"Нашето правителство, сега начело с Борис Джонсън, даде ясно да се разбере, че на 31 октомври ние си тръгваме, напускайки Европейския съюз със или без сделка. Разбира се, за предпочитане е да го оставим със сделка, но смятаме това е въпрос, който продължава от доста време ".

На 23 юли се навършват 140 години дипломатически отношения между България и Обединеното кралство. Попитан дали дипломатическата история ще има значение какво ще се случи с правата на българските граждани във Великобритания след Brexit, посланик Хопкинс коментира в в предаването „Преди всички“ по Хоризонт:

"Наистина имаме дълбока и много богата връзка. Радвам се, че мога да допринесем за укрепването, консолидирането, задълбочаването и обогатяването им, независимо дали сме в Брюксел или не. Искаме българите да останат и ние приемаме това много сериозно В момента работим по схема, която позволява на всички българи, които са се възползвали от тази схема, да продължат да използват ситуацията. Искаме българите да идват, защото всяка година много от тях, които идват, дават някакъв принос. Бихме искали да продължим тази тенденция през 2020-2021 г. Работим много сериозно с нашите български колеги (относно правата на британските граждани у нас - BR) и те въведоха законодателство, според което британските граждани могат да се ползват от същите права и същата ситуация. много доволен, защото това е взаимно споразумение на огледалните отношения. "

Разследването на отравянето на Емилиян Гебрев, което обяви през февруари, че се включва британски екип, продължава, каза посланикът. Относно хакерската атака срещу НАП, тя заяви:

„Едно от нещата, с които се занимаваме, е да подкрепим всяка страна да разреши подобни проблеми от собствената си гледна точка. Ние напълно разчитаме на нашите български колеги. Те могат да разчитат изцяло на нашата помощ по отношение на експертизата и възможностите, с които можем да помогнем тях. България не е единствената страна, в която е застрашена инфраструктурата и ще направим всичко възможно, за да не излезе тази заплаха и например да заплашва и нашите граждани. "

Обединеното кралство оценява отговора на България по случая Скрипал, заяви дипломатът, като посочи, че София "много подкрепя Хагската организация за забрана на химическо оръжие. За да продължим в същата посока, се нуждаехме от тази подкрепа. Да не говорим че България също подкрепи санкциите на ООН в случая с Русия. "

Преди да стане първата посланик на Великобритания в София, Х. Ема Хопкинс ръководи кампанията на британското правителство за прекратяване на сексуалното насилие във военни зони. Тя коментира първата световна конференция за свобода на печата, проведена наскоро в Лондон:

„Нашата позиция е, че свободата на медиите е от решаващо значение за демокрацията. Това означава, че правителствата, хората и бизнеса трябва да окажат влияние.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев