Саудитска Арабия се отваря за туристи

Пустиня
08.09.2019 / 11:01

Пустинята, скрита зад пясъчните дюни, скоро ще бъде достъпна за туристите, които искат да посетят една от най-консервативните страни в света.

Саудитска Арабия ще започне издаването на туристически визи този месец и се надява да привлече голям брой туристи. Досега само на поклонници беше позволено да посещават Мека и Медина. Издавали се визи и на пътуващи за бизнес и хора с роднини в Саудитска Арабия.

Сега обаче принцът на Саудитска Арабия не е само за туристите.

Саудитците харчат повече от 26 милиарда долара годишно извън кралството за развлечения, стоки и услуги, луксозни продукти, ваканции и партита, тъй като никое от тези неща не може да се намери в страната им. Принцът изисква промяна, тъй като повече от две трети от 32-милионното население е под 35 години, което означава голям и бързорастящ пазар.

Правителството на Кралството започна работа по три мега проекта с комплекси за местни и чуждестранни туристи, един от които е на Червено море.

Крайбрежната ивица с дължина 100 км ще се превърне в луксозна туристическа зона със скъпи хотели, развлекателни съоръжения и дори собствено летище. Районът ще бъде "полуавтономна зона", където строгите закони на кралството няма да се прилагат за чужденците. Няма да има полова сегрегация в комплексите и алкохолът ще бъде разрешен. Работата по проекта ще започне тази есен и ще бъде завършена през 2022 г. с приблизително 35 000 работни места и приходи от 4 милиарда долара годишно.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев