САЩ разследват Ford, Honda, BMW и Volkswagen за скандал с дизелгейт

Километраж
08.09.2019 / 11:07

Министерството на правосъдието на Съединените щати започна предварително разследване за борба с картела срещу практиките на автомобилните гиганти Ford, Honda, BMW и Volkswagen, съобщи Wall Street Journal в петък.

Компаниите разследват независимо споразумение, което са постигнали с Калифорния, за да надхвърлят нормите за емисии на газ, според финансови източници, запознати с въпроса.

Юристите на Министерството на правосъдието искат да определят дали четирите автомобилни компании са нарушили федералния закон за конкуренцията, като се съгласяват да следват вредните стандарти за емисии извън тези, предложени от администрацията на президента Доналд Тръмп.

Сделката беше обявена през юли в сътрудничество с калифорнийските служители за качество на въздуха и вероятно противоречи на политиката на администрацията на президента Тръмп. Правителството на Вашингтон се стреми да намали регулациите в автомобилната индустрия, но в същото време иска да регулира емисиите на автомобилни газове на федерално ниво.

На този етап Ford, BMW и Volkswagen не са коментирали информация от Wall Street Journal.

Honda каза: "Нашата компания ще работи с Министерството на правосъдието по неотдавнашното споразумение за емисиите от щата Калифорния и различни автомобилни производители, включително Honda".

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев