Гърция „запечатва“ своите граници за мигрантите

Мигранти
25.09.2019 / 14:50

Гръцкото правителство започва да прилага план за „запечатване“ на границите възможно най-ефективно след неотдавнашното рязко увеличение на потока на мигранти и бежанци към страната, пише Катимерини.

Оперативният план включва разполагането на още 5 кораба в източното Егейско море за укрепване на бреговата охрана, която вече има 45 кораба в региона. 100 служители на бреговата охрана ще отпътуват за островите Лесбос и Хиос като корабни екипажи.

Министерството на отбраната ще осигури персонал за стари наземни контролно-пропускателни пунктове за наблюдение на движението по турските брегове. Сухопътните сили ще предоставят патрулни кораби на бреговата охрана. Екипажите им обаче ще са от бреговата охрана, а не от военноморските сили, защото те ще изпълняват полицейски функции.

Министърът на отбраната Николаос Панагиотопулос подчерта, че големият проблем е в морските, а не по сухопътните граници, защото сухопътната граница между Гърция и Турция скоро ще бъде „запечатана“ и никой няма да може да премине през нея.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: novinite.bg
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев