Премиерът Бойко Борисов: Резултатите от нашите усилия - България продължава да привлича чуждестранни инвеститори

Бойко Борисов
08.10.2019 / 16:44

Усилията ни дават резултати - отварят се нови центрове, имаме висококвалифицирани служители, българите се завръщат от чужбина, защото България е прекрасно място за живеене, каза премиерът Бойко Борисов при откриването на Инженерния център на BOSCH в Технически парк София, правителствената преса офис каза.

Борисов заяви, че страната продължава да привлича чуждестранни инвеститори, само преди няколко дни във Варна бе открит център за споделени услуги на финансовата група KBC, където ще бъдат създадени над 300 нови работни места.

София Тех Парк е домакин на аутсорсинг център на Световната банка, каза премиерът на присъстващите и добави, че тук ще се намира един от осемте суперкомпютри в ЕС. Страхотни неща се случват, усилията ни бяха възнаградени, каза той и добави, че неслучайно България получи толкова голямо портфолио в новата Европейска комисия. "Не бихме искали по-добро портфолио. Това е бъдещето - образование, култура, спорт, Еразъм +, университети и какво правите тук", заяви премиерът Борисов.

Центърът в София има за цел да се превърне във водещ световен доставчик на софтуер за производители на автомобили. Разработването на софтуер за бъдещата автомобилна индустрия ще постави България на световната карта като важна дестинация за автомобилната индустрия. Това от своя страна би могло да привлече стратегически инвеститори в България.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: novinite.bg
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев