Евакуираха българи от хотел в Бодрум заради буря

Буря
09.10.2019 / 14:28

Българите се озоваха пред очите на буря в турския курорт Бодрум. Приземният етаж на хотела беше буквално потопен. Изискваше се евакуация. След това туристите бяха преместени в друг хотел. Стаите там обаче бяха напоени с мухъл и влага. Имаше и хлебарки.

„Дъждът се спускаше в порой. Комплексът беше наистина голям. Бяхме настанени не в самия хотел, а в малки къщички, разположени отстрани. Когато отидохме в основния ресторант, видяхме, че има щети. Сградата е построена на склон и водата просто се излива като водопад. Туристите се бяха събрали във фоайето. Малко по-късно евакуацията започна. Въпреки това никой не ни е информирал за това. Разбрахме случайно. Казаха ни, че ще ни настанят в друг хотел. Местоположението обаче беше ужасно. Сега сме отново в стария хотел. Самите ние поехме риска да се върнем “, каза потърпевшият Георги Маринов в ефир на„ Здравей, България “.

"Ситуацията в този район на Бодрум беше тежка. Имаше и жертви. В рамките на 3 часа нашите партньори от турския курорт успяха да евакуират всички. Съжаляваме, че туристите трябваше да бъдат преместени в не толкова хубави хотели, но по-важното е, че нямаше инциденти. Ще преговаряме българите да получат обезщетение ", каза директорът на туристическата агенция Яна Хитова.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев