Нови привилегии за собствениците на електрически автомобили във Великобритания

Електроавтомобил
22.10.2019 / 15:14

Схемата за налагане на електрически превозни средства предоставя редица облекчения за техните собственици, пише "Daily Mail". Електрическите автомобили ще имат специални, зелени регистрационни табели. Автомобилите с тези номера ще имат право на по-евтино или безплатно паркиране и да шофират в автобусни платна.

Организирането на трафика и паркирането е отговорност на общините, но държавата отпуска 1,5 милиарда британски лири, за да насърчи градските власти да въведат новите правила.

Мерките са вдъхновени от нови правила, въведени от канадската държава Онтарио. Там собствениците на електрически превозни средства имаха право да използват магистралите, без да плащат пътни такси, и да се движат по ленти, предназначени за превозни средства с много пътници. Това доведе до значителен скок в продажбата на електромобили.

Противниците на схемата предупреждават, че специалният режим за собствениците на електрически автомобили може да доведе до раздяла в обществото и негодувание към собствениците на традиционни автомобили, които не могат да си позволят високата първоначална цена на електрическите автомобили.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев