Турция въоръжава Украйна с безпилотни летателни апарати

Самолет
22.10.2019 / 18:49

Водещият турски разработчик на безпилотни летателни апарати Baykar достави поредната партида дронове Bayraktar TB2 в Украйна.

Три самолета, боеприпаси, симулатор, системи за камери и наземни терминали за данни бяха доставени на украинските ВВС.

Новодоставените дронове се изпитват във въздушна база в Старокостянтинов в Западна Украйна, съобщи Sabah.

"По време на тестовете бяха тествани бойните възможности на самолета, максимална височина, орбитален полет, кацане и основни и аварийни енергийни системи", заяви във вторник Министерството на отбраната на Украйна.

Миналия месец украинските военновъздушни сили завършиха обучение по управление на дронове. В началната фаза на употреба те ще бъдат подпомагани от турски експерти.

Украйна успешно изпробва първите подобни дронове през март.

В стремежа си да засили отбранителните си способности вследствие на руската агресия, през януари Украйна обяви споразумение за закупуване на 12 дрона TB2.

Безпилотни дронове Bayraktar TB2, произведени от Baykar и оперативно използвани от 2015 г., продължават да се използват в борбата срещу тероризма в други региони, като същевременно осигуряват ефективно наблюдение, разузнаване и огнева подкрепа на турските сили за сигурност в операция „Ефрат и маслиновия клон“. разузнавателни, надзорни и разузнавателни полети, Bayraktar TB2 има възможност за незабавно предаване на изображения в оперативни центрове.

Машината има таван на обслужване от 8 239 метра и продължителност на полета 24 часа. Той може да носи 150 килограма полезен товар и може да работи ден и нощ.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев