През октомври: Митничари иззеха 660 000 къса цигари на „Капитан Андреево“

Цигари
25.10.2019 / 16:27

Митнически служители от Териториална Дирекция „Южна морска“ и Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ - ГД МРР иззеха 660 000 къса (33 000 кутии) цигари и близо 70 кг тютюн при митнически проверки, извършени на МП "Капитан Андреево" през първите дваседет дни на месец октомври, съобщиха от Агенция "Митници".

Установени са 205 нарушения, за които са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки цигари и тютюн за пушене през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Тютюневи изделия са иззети и от преминали пътници, влизащи в страната от Турция, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. 15 720 къса (786 кутии) контрабандни цигари без български акцизен бандерол са иззети от митническите служители на "Капитан Андреево" при щателни проверки на 15 и 21 октомври.

Тютюневите изделия са открити в естествените кухини на шофьорските кабини на три товарни автомобила с турска регистрация, управлявани от турски граждани, пътуващи за Великобритания и Франция.

В единия от камионите, освен скритите на различни места в шофьорската кабина цигари, митническите служители откриват и 27 кг нарязан тютюн за пушене. Контрабандни цигари са иззети при проверка на 14 октовмри в лек автомобил с хасковска регистрация, управляван от български гражданин.

В специално пригоден тайник, в ауспуха на автомобила, са открити 110 цигари (2200 къса) цигари без български акцизен бандерол. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

Източник: Дарик нюз
Снимка: Агенция Митници
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев