Тирана става домакин на 15-ата световна среща на българските медии

...
25.10.2019 / 16:45

Албанската столица Тирана ще даде терен за 15-ата световна среща на българските медии. Събитието ще се състои в периода 21-25 ноември в, а основни партньори са Албанската телеграфна агенция и Албанската национална телевизия.

Този формат се оказа устойчив във времето и с всяка измината година не помръква като съдържание, а напротив - става все по-богат", заяви генералният директор на БТА Максим Минчев.

Той допълни, че миналогодишната среща в Скопие е определена от повечето участници като най-добрата досега.

Темата тази година е "Медии и национални приоритети".

Темата за националните приоритети е голям дебат, затова си струва да бъде проведен", категоричен е директорът на дирекция "Културни комуникации" в БТА доц. Георги Лозанов. Според него има няколко относително устойчиви приоритета - енергийна независимост, инфраструктура, туризъм, право на информация и киберсигурност.

По повод домакинството на Албания, Минчев припомни, че от две години в страната има официално признато българско малцинство. Според различни данни то е между 60 000 и 170 000 човека.

Сред предишните домакини на световните срещи на българските медии са София, Чикаго, Рим, Мадрид, Варна, Бургас, Виена, Амстердам, Букурещ, Босилеград и Цариброд, Атина, Прага и други.

"Никога не сме харчили държавни пари за тези срещи - нито от бюджета на агенцията, нито от друг бюджет", каза още генералният директор на БТА и изрази надежда, че и този път българският бизнес ще помогне за реализацията на проекта в Тирана.

Източник: Монитор
Снимка: БТА
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев