380-километрово задръстване в Холандия заради протести

Колона от автомобили
30.10.2019 / 15:12

Днес на холандските магистрали се образува километрично задръстване заради протести на строителни работници срещу мерки за намаляване на азотното замърсяване. Това предаде Ройтерс.

Според холандската служба за трафик задръстванията около Хага са дълги 380 км.

Строителните работници изнесоха камиони, багери и кранове на протеста.

Полицията съобщи, че централното протестно място в Хага е било затворено за по-големи автомобили, но совалките все още доставят работници, предаде Ройтерс.

В много страни имаше протести срещу емисиите на въглероден диоксид, които ускоряват изменението на климата, но Холандия също е изправена пред демонстрации на хора от строителния и селскостопанския сектор. Те се ядосаха с решение на съда от май, който установи, че страната отделя твърде много азот в нарушение на европейското законодателство. Тези демонстрации започнаха през септември и днес са петото протестно събитие.

Селското стопанство и строителството са най-големите замърсители на въздуха, но мнозина смятат, че двете индустрии са несправедливо обвинени в проблем, причинен от цялото холандско общество.

По предложение на политиците около 18 000 строителни проекта в страната могат да бъдат спрени или да бъдат изправени пред по-строги правила в бъдеще, а някои животновъди могат да получат субсидии за напускане на бизнеса си или за ограничаване на емисиите.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев