България и Виетнам ще задълбочат сътрудничеството си в областта на образованието

...
06.11.2019 / 14:51

Министерският съвет одобри проект на споразумение за сътрудничество в областта на образованието между България и Виетнам за периода 2019-2023 г., съобщи правителствената пресслужба.

Проектодокументът обхваща всички аспекти на динамичното развитие на двустранното сътрудничество в образованието през последните години и конкретизира формите на сътрудничество, които предвиждат обмен на добри практики в областта на планирането, управлението и развитието на образованието, насърчавайки прякото сътрудничество между образователните институции. Документът посочва квоти за обмен студенти, докторанти и специализанти. Той предоставя възможност за взаимен обмен на преподаватели по езици на виетнамски и български.

Насърчават се директните връзки между средните и висшите учебни заведения, за да се улесни обмяната на опит в управлението на учебния процес, съвместните проекти, включително изпълнението на проекти по програма Еразъм +, както и за изучаване на история, география, език, литература и традиции на двете страни.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев