Изслушванията на кандидатите за нови комисари ще се проведат на 14 ноември

Европейски парламент
11.11.2019 / 16:45

Председателският съвет (председателят на ЕП и лидерите на политическите групи) в петък реши, че изслушванията на трите нови кандидати за еврокомисари ще се проведат на 14 ноември.

Новите кандидати, определени за членове на Комисията, са Оливер Варелий (Унгария), Адина-Йоана Валеан (Румъния) и Тиери Бретон (Франция).

Комисията по правни въпроси ще се срещне на 12 ноември, за да оцени декларациите на кандидатите за финансов интерес.

Потвърждаването от Комитета по правни въпроси за липсата на конфликт на интереси е съществено условие за провеждането на изслушването в съответния комитет по политиката.

Изслушванията ще бъдат последвани от срещи, на които председателят и представителите на групите (координаторите) на комисиите ще оценят работата на кандидатите за членове на Комисията.

Конференцията на председателите на комисии след това ще оцени резултата от изслушванията вечерта на 14 ноември и ще предаде заключенията си на Конференцията на председателите. Последният ще извърши окончателната оценка и ще реши дали да закрие изслушванията на заседанието си на 21 ноември, се казва в съобщението на Европейския парламент.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: sliven.net
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев