Ламтеж за имоти докара присъди за двама

Съдебна зала
26.11.2019 / 10:29

Мъж и жена от село в област Ямбол са осъдени на глоба към държавата, заради съставяне на фалшиво завещание и автобиография на починало лице. Мъжът бил съсед и далечен роднина на покойника – дядо Георги, грижел се за него, докато бил жив. Самият дядо Георги приживе споделял пред съселяните си, че има намерение да припише имотите си на човека, който му помагал ежедневно. Смъртта обаче го застигнала преди да изпълни това.

Пряк наследник на покойника останала неговата сестра и съответно сина й. Оспорване от негова страна на нотариални сделки за имотите разкрило, че съседът им е подвел и нотариус, като е представил фалшиво завещание, за да получи имотите. Завещанието било написано от неговата приятелка, а впоследствие пак тя написала и автобиография от името на покойника дядо Георги, която пък измамникът използвал пред съдебните експерти, за да докаже невинността си.

Експертизите обаче доказали точно обратното. Окръжен съд-Ямбол потвърди наложената от Районен съд-Ямбол присъда за двамата. Те трябва да платят по 2000 лева глоба на държавата, както и всички разноски по делата.

Източник: Радио 999
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев