В Парламента тази седмица: биоразнообразие, опрашители, изслушвания на омбудсмана на ЕС

ЕП тази седмица
02.12.2019 / 16:06

Депутатите ще гласуват пътна карта на ЕС за справяне с намаляването на пчелите, ще призовават за амбициозни цели за биоразнообразие и ще проверят кандидатите за поста на омбудсман на ЕС.

В понеделник председателят на парламента Дейвид Сасоли е в Мадрид на откриването на конференцията на ООН за изменение на климата COP 25. По време на пленарното заседание на ЕП депутатите обявиха извънредно положение в областта на климата и поискаха повече усилия да се гарантира, че ЕС ще бъде неутрален по отношение на климата до 2050 г.

Преди Конвенцията на ООН за биологичното разнообразие на COP 15 за следващата година членовете на комисията по околна среда ще гласуват във вторник за резолюция, призоваваща за стратегия на ЕС за биологичното разнообразие, както и за глобално обвързващи цели.

Пчелите и другите опрашители са от жизненоважно значение за екологичната система и членовете на ЕП настояват за пътна карта на ЕС за справяне с техния спад, както и за повишаване на осведомеността. Във вторник комитетът по околна среда ще гласува резолюция, призоваваща за действие.

Също във вторник комисията по петиции ще проведе публични изслушвания с петимата кандидати за омбудсман на ЕС. Петимата кандидати са: Джузепе Фортунато (Италия), Джулия Лафранке (Естония), Нилс Муйниекс (Латвия), Сесилия Викстрем (Швеция) и настоящият омбудсман Емили О’Рейли (Ирландия).

При първата си изява като президент на Европейската централна банка Кристин Лагард ще се присъедини към комисията по икономически въпроси в понеделник за редовното заседание на паричния диалог. Те ще обсъдят паричната политика на банката, включително процеса на вземане на решения за определяне на лихвите.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев