Дете намери игла във вратна пържола, закупена от магазин в София

Иглата в пържолата
02.12.2019 / 16:20

Дете намери игла с дължина 4 сантиметра в пържолата си. Месото е закупено от столичен магазин, а известният фотограф Васил Киркеланов разказа пред bTV за случая.

Дъщеря му обичаше вратни пържоли и след като се върна при семейството от Северна Македония, баща й реши да купи месо.

Докато приготвяше месото, той не виждаше иглата. Въпреки това, когато дъщеря му започна да яде, тя каза на баща си, че вкусът на месото е странен. После забелязаха иглата в чинията.

"Иглата е дълга около 4 сантиметра. Тези животни могат да бъдат лекувани, те могат да бъдат ваксинирани. Въпреки това възникват два въпроса - какво прави тази игла вътре? И вторият, по-страшен въпрос е - какво да правим, ако иглата е тази иглата попада в хранопровода на детето ми ”, каза Васил Киркеланов, който е шокиран.

Според него иглата е била поставена в животното, докато е било живо. "Това е медицинска игла от неръждаема стомана", заяви Васил Киркеланов, който смята, че това не може да е случайно.

Собственикът на свинефермата, чието име е на етикета за месо, отказа да направи изявление. Той твърди, че не може да предостави допълнителна информация и ще пусне писмено становище по случая.

Агенцията по безопасност на храните вече работи за изясняване на обстоятелствата около инцидента. Агенцията третира случая като злополука. Резултатите обаче ще бъдат проверени след няколко дни.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: novinite.bg
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев