На 9 декември ще се проведе конференция за бъдещето на Европа

Европейски парламент
06.12.2019 / 14:37

Комитетът по конституционни въпроси ще гласува в понеделник своите предложения към лидерите на Парламента за предстоящата Конференция за бъдещето на Европа.

В понеделник, 9 декември, членовете на ЕП от комисията по конституционни въпроси ще гласуват приноса си в Конференцията на председателите на Парламента (т.е. президента Сасоли и лидерите на политически групи) относно организацията на предстоящата конференция за бъдещето на Европа.

След създаването на съответната работна група от лидерите на Парламента, Комитетът по конституционни въпроси беше поканен да допринесе за работата си в съответствие с водещата си роля по важни теми, засягащи бъдещето на Европа. Това от своя страна ще помогне да се определи позицията на Парламента в преговорите със Съвета и Комисията относно структурата, мисията и целите на конференцията.

 

Кога: понеделник, 9 декември, 18.00 - 20.00

Къде: Европейски парламент в Брюксел, сграда на Спинели, стая 3Е2

Можете да следите срещата на живо: https://www.europarl.europa.eu/ep-live/en/committees/video?event=20191209-1800-COMMITTEE-AFCO

 

Заден план

Конференцията, която ще бъде организирана от Парламента, Съвета и Комисията, е сред най-важните ангажименти на председателя на Комисията фон дер Лиен. Очаква се тя да започне през 2020 г. и да продължи две години, включваща напречно сечение на обществото, за да се даде шанс на гражданите да допринесат във формирането на бъдещето на ЕС.

Последното в поредица от дебати в Комитета по конституционни въпроси беше публично изслушване с вицепрезидента на Парламента Отмар Карас (ЕНП, АТ), председателя на Европейския икономически и социален комитет Лука Джахиер, президента на Комитета на регионите Карл-Хайнц Ламберц и кръг от академични експерти и експерти от гражданското общество, както и двамата заместник-председатели на Комисията: Dubravka Šuica (демокрация и демография) и Věra Jourová (ценности и прозрачност).

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
Снимка: sliven.net
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев