Екатерина Захариева участва във форума на Черноморското икономическо сътрудничество

Екатерина Захариева
12.12.2019 / 22:20

Външният министър на България Екатерина Захариева участва в 41-ата среща на Съвета на външните министри на страните-членки на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС) на 12 и 13 декември в Атина, съобщи Министерството на външните работи.

Срещата е заключителното събитие на гръцкото ротационно председателство, което продължи от юли до декември 2019 г. Срещата ще бъде домакин на официална церемония за поемане на ротационното председателство на ЧИС в Румъния за периода 1 януари-30 юни 2020 г.

На срещата външните министри ще обсъдят перспективите за по-нататъшно развитие на сътрудничеството в рамките на организацията, реформирането и адаптирането й към съвременните предизвикателства, развитието на взаимодействието между нея и Европейския съюз, сътрудничеството с международни организации.

Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС) е международна регионална икономическа организация на страните от Черноморския регион, създадена през 1999 г. Нейни членове са Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия , Сърбия, Турция и Украйна.

България беше ротационен председател от януари до юни 2019 г.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: novinite.bg
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев