Част от хората с увреждания могат да останат без лична помощ

.....................................
15.12.2019 / 15:13

Хората с увреждания могат да останат без лична помощ от началото на следващата година. За да не стане това, до края на тази, всички желаещи ще трябва да подадат заявление за включване в програмата по Закона за личната помощ.

От две години, единият от близнаците на Камелия Михайлова е с диагноза епилепсия. Момченцето получавало по 20 пристъпа на денонощие и тя трябва да бъде неотлъчно до него. Майката вече е подала документи, следващата година отново да бъде личен асистент на своя син.

До края на годината хората с увреждания могат да подадат заявление, че искат да имат личен асистент по Закона за личната помощ в дирекциите „Социално подпомагане” по настоящ адрес. Само в област Монтана 690 души вече са подали заявление да имат личен асистент.

„Има вероятност някои от тях да останат и без асистент, в зависимост от това кога са подали заявленията. Затова апелирам още сега тези хора с увреждания да побързат и подадат по настоящ адрес документ“, заяви Георги Цеков, директор на дирекция „Социално подпомагане” в Монтана.

Хората с увреждане имат възможност да изберат своя асистент, но ако не го посочат и от общината ще могат да им предложат такъв.

Още снимки от новината

.....................................

 

Източник: NOVA
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев