МВР са регистрирали 7000 нарушения на пътя само за ден и половина

КАТ, полиция
16.12.2019 / 15:05

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов изнесе данни пред медиите, че от 14:30 ч. в събота до 8:00 ч. сутринта са били регистрирани 7000 нарушения по пътищата. Това е станало по време на специализирана акция, за която беше съобщено предварително.

Иванов уточни, че голяма част от нарушенията са били за скорост, употреба на алкохол, а е имало и неправоспособни водачи. Над 1000 полицаи са били изкарани допълнително, които да участват в операцията.

Вътрешният министър Младен Маринов и главният секретар на МВР участваха в кръгла маса за пътната безопасност и движението по пътищата, провела се в НДК.

Министър Маринов обяви, че 97% от пътните произшествия са вследствие нарушения на водачите. По думите му трябва да се въздейства върху поведението им след изпита. Като отбеляза, че основните причини за неспазването на закона за движение по пътищата е във възпитанието, самосъзнанието и липсата на чувство за самосъхранение.

Маринов допълни, че този, който иска да се научи, законодателството му дава възможност и сега да го направи. Според него е важно да се направи обективен изпит на това, което е научил кандидат-шофьорът, а не да се стига до такъв контрол, че "да влизаме в колата на инструктура, за мен това няма да проработи, държавата ще трябва да даде много голям ресурс", за да се случи това.

Източник: https://dariknews.bg/
Снимка: МВР
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев