Джигит на годината! Мицубиши фуча с 235 км/час на АМ Тракия, шофьорът с култово оправдание

Радар, автомобил
17.12.2019 / 16:22

Пловдивски катаджии успяха да заснемат тазгодишния носител на приза "джигит на годината“. Нарушителят вече има и глоба, потвърдена от районния съд, а оправданието, което направил пред магистратите, е скандално.

Нарушителят, който гордо може да носи титлата "най-тежкият крак на България“, е бил щракнат от мобилна камера на КАТ рано сутринта на 19 август. Мъжът шпорил по АМ "Тракия“ с лек автомобил "Мицубиши Аутлендър", а измерената скорост била 235 км/час, при разрешени максимални 140. Шофьорът бил санкциониран с 1050 лева лева за нарушение на Закона за движението по пътищата. Срещу получения електронен фиш била входирана жалба в съда.

Магистратите прегледали цялата полицейска документация и преценили, че всичко е изрядно от страна на униформените.

Шофьорът направил възражение, че максималната технически възможна скорост на автомобила е 200 км/час и няма как да се развие сочената в електронния фиш скорост, пише пловдив24. Освен това нямало знак за камера.

От районния съд проверили регистрационния талон на автомобила, в който наистина пишело, че максималната възможна скорост за мицубишито е 200 км/час. Между датата на регистрацията и датата на установяване на нарушението имало значителен период от време и магистратите сметнали, че е възможно по автомобила да са извършвани манипулации.

Освен това, след настъпилите законодателни промени не е било необходимо да се поставя знак Е 24 за обозначаване на зоната на видеоконтрол. Поради тези причини и глобата от 1050 лева била потвърдена. Решението подлежи на обжалване пред административния съд.

Източник: https://www.novinite.bg/
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев