Изявление на Европейската комисия относно Международния ден на мигрантите

Европейски съюз
18.12.2019 / 16:38

По повод Международния ден на мигрантите на 18 декември, Европейската комисия и върховният представител направиха следното изявление:

„През цялата си история Европейският континент се е оформял и продължава да се оформя чрез миграция. Някои хора се движат в търсене на безопасност, нови възможности или шанс да се преоткрият. Други са принудени да избягат от конфликти, преследване или разрушаване на околната среда. Всички мигранти имат право на еднаква защита на своето достойнство и правата на човека.

В Международния ден на мигрантите ние сме силни в недвусмисления си ангажимент да зачитаме и защитаваме достойнството, правата на човека и основните свободи на всички мигранти, както и да гарантираме, че миграцията се осъществява по безопасен, подреден и добре управляван начин.

Европейският съюз следва цялостен и устойчив подход към миграцията. Ние защитаваме и отстояваме тези, които се нуждаят. Ние предлагаме безопасни, управлявани и законни пътища. Ние предоставяме подкрепа за успешна интеграция. И ние се борим срещу престъпниците, трафикантите на хора и контрабандистите, които се възползват от отчаянието на хората.

Ефективното справяне с миграцията изисква глобално сътрудничество. За да се възползваме от възможностите, които миграцията носи, трябва да работим заедно по всички нейни аспекти. Трябва да продължим да изграждаме всеобхватни партньорства със страни на произход, транзит и местоназначение. Също така ще продължим да си сътрудничим активно с гражданското общество, както и с регионални и международни организации.

Отвореността и солидарността са основни ценности на Европейския съюз. Европа остава топ дестинация за световните таланти. Той винаги е бил и ще остане свързан континент, който обхваща международната мобилност по начин, който дава възможност на нейните общества да се развиват към по-добро".

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев